Μία εργονομική πρόταση για ανακαίνιση μάνιου σε κατοικία στην Θεσσαλονίκη. Το μπάνιο έχει διάσταση 2,00 x 2.40 m και το ύψος του είναι μόλις 2,00 m λόγω της ύπαρξης παταριού.

Οι ιδιοκτήτες της κατοικίας επιθυμούσαν την κλασσική διακόσμηση του χώρου καθώς και την τοποπθέτηση μπανιέρας σε αυτόν. Έτσι ως ιδανική λύση για την επένδυση του χώρου επιλέχθηκαν τα πλακάκια μπάνιου από την σειρά July beige τα οποία έχουν διάσταση 25 x 40 cm και διαθέτουν γυαλιστερή επιφάνεια. Πλεονέκτημα της σειράς τα ειδικά τεμάχια σε μορφή ψηφίδας τα οποία έχουν την ίδια διάσταση με τα πλακάκια και διατίθενται με τιμή τετραγωνικού μέτρου, κάτι το οποίο διατηρεί το συνολικό κόστος σε χαμηλό επίπεδο.

Απέναντι από την είσοδο τοποθετήθηκε η ακρυλική μπανιέρα CUBIC με διάσταση 170 x 70 cm και η εγκατάσταση της έγινε έτσι ώστε να δείχνει ότι είναι κρεμαστή. Ακριώς επάνω από αυτήν και κατά μήκος του τοίχου δημιουργήθηκε εσοχή με ύψος 25 cm και επενδύθηκε με τα ειδικά ντεκόρ της σειράς. Στο εσωτερικό της μπανιέρας και λόγω του χαμηλού ύψους του μπάνιου εγταταστάθηκε η στήλη ντουζ Style η οποία έχει το πλεονέκτημα ότι εκμεταλεύεται όλο του μπάνιου αφού το σημείο εκροής του νερού είναι στο υψηλότερο σημείο.

Στο τοίχο δεξια από την είσοδο τοποθετήθηκε κρεμαστή λεκάνη και πιό συγκεκριμένα το μοντέλο Norm με συνολική προβολή 50 cm και συνδυάστηκε με το εντοιχισμένο καζάνι του εργοστασίου Geberit. Στην αριστερή πλευρά εγκταστάθηκε ο νιπτήρας από υαλώδη πορσελάνη Pura με διάσταση 100 x 50 cm και συνοδεύτηκε από την κρεμαστή βάση σε χρώμα καρυδιάς με συρόμενο βαγονέτο για την αποθήκευση μεγάλων αντικειμένων.