Βάλτε τάξη στον μπάνιο και κάντε εύκολη την ζωή σας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που θα επισκεφθούμε τον χώρο του μπάνιου κατά την διάρκεια της ημέρας, προς εξυπηρέτηση της ατομικής μας υγιεινής. Υπάρχουν στιγμές όπου ο χρόνος είναι πολύτιμος, όπως κατά την έναρξη μιας καινούργιας ημέρας, όταν η πρώτη επίσκεψη στο μπάνιο συνοδεύεται από κάποιες υποχρεωτικές εργασίες ατομικής υγιεινής ( πλύσιμο δοντιών, ξύρισμα για τους άνδρες, περιποίηση προσώπου για τις γυναίκες κλπ ). Είναι σημαντικό να υπάρχει μία τάξη στο μπάνιο και να βρίσκεται τα απαραίτητα αξεσουάρ περιποίησης γρήγορα και εύκολα χωρίς πολύ χάσιμο χρόνου, ο οποίος είναι πολύτιμος ιδίως πριν την αναχώρηση μας στην εργασία η στο σχολείο. 

Σημαντικό λοιπόν στην καθημερινότητα μας είναι η σωστή οργάνωση του μπάνιου με την χρήση κατάλληλων χώρω αποθήκευσης χωρίς βέβαια αυτό να επηρεάσει αρνητικά την αισθητική του χώρου. Συχνά η υπερβολική χρήση ντουλαπιών στο μπάνιο αλλάζουν την όψη του και το κάνουν να μοιάζει με κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού. Χρησιμοποιήστε έξυπνα και δημιουργικά το μπάνιο και μετατρέψτε τον σε ένα απόλυτα λειτουργικό χώρο του σπιτιού. 

Σήμερα συνηθίζεται η εγκατάσταση κρεμαστών ειδών υγιεινής για την καλύτερη αισθητική αλλά και συντήρηση του χώρου. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι και τα ντουλάπια να ακολουθούν την ίδια λογική τοποθέτησης. Σε αρκετές περιπτώσεις επιλέγουμε για την εγκατάσταση του νιπτήρα την κατασκευή κτιστού πάγκου. Ανάλογα με το μήκος του πάγκου επιλέξτε και τοποθετήστε κάτω από αυτόν κρεμαστό έπιπλο μπάνιου με ανοιγόμενες πόρτες η με συρόμενα βαγονέτα. Βέβαια τα συρόμενα βαγονέτα είναι πολύ πιό λειτουργικά αλλά έχουν υψηλότερο κόστος ιδίως στην περίπτωση όπου θέλουμε συρόμενο μηχανισμό καλής ποιότητας. Εάν λοιπόν το συνολικό ποσό που θέλετε να διαθέσετε για τον εξοπλισμό του μπάνιου είναι περιορισμένο είναι προτιμότερο να επιλέξετε μία λύση με ανοιγόμενες πόρτες από μία λύση με συρόμενα βαγονέτα οικονομικού μηχανισμού.

Ένα άλλο σημείο με χώρο αποθήκευσης είναι συνήθως ο χώρος του καθρέπτη πάνω από τον νιπτήρα. Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος υπάρχει η επιλογή τοποθέτησης καθρέπτη με κρυφό ντουλάπι. Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορείτε να τοποθετήσετε ένα καθρέπτη και δίπλα ακριβώς από αυτόν ερμαρια με οριζόντια η κάθετη τοποθέτηση. Καλό είναι το βάθος των ερμαρίων να μην υπερβαίνει τα 12 – 14 cm και μεταξύ τους να υπάρχει μία απόσταση γύρω στα 5 – 10 cm ανάλογα με την διακόσμηση του χώρου.

Τέλος συνηθισμένη λύση αποθήκευσης αποτελούν και οι στήλες οι οποίες διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση μεγάλων αντικειμένων ( απορυπαντικά πλυντηρίου, σαμπουάν κλπ ). Ανάλογα με το ελεύθερο χώρο και τις ανάγκες σας αναζητήστε το καλύτερο σημείο τοποθέτησης και έχοντας πάντα σαν πρώτη σκεψη την αποφυγή αλλαγής του χαρακτήρα του μπάνιου. Οι στήλες μπάνιου έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα όσον αφορά τις διαστάσεις τους. 

Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι η σωστή οργάνωση του χώρου, χωρίς αυτό να γίνεται σε βάρος της αισθητικής, μπορεί να μετατρέψει το μπάνιο σε ένα χώρο καθημερινής χαλάρωσης.