Συχνά η επιλογή νεροχύτη για τον πάγκο της κουζίνας είναι ένας πραγματικός πονοκέφαλος για τον καταναλωτή.

Επειδή η κουζίνα είναι ο χώρος του σπιτιού που εκεί περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας, είναι δηλαδή η καρδιά του σπιτιού θα λέγαμε, θα πρέπει να συγκεντρώνει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που θα κάνουν την διαμονή μας όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

Ένα από τα κυριότερα προιόντα στην κουζίνα είναι και ο νεροχύτης που θα εγκαταστήσουμε στον πάγκο της. Θα πρέπει να εξυπηρετεί στον απόλυτο βαθμό τις ανάγκες του καθημερινού χρήστη κάνοντας την καθημερινότητά μας πιο εύκολη. Πριν την τελική επιλογή του θα πρέπει να απαντήσουμε στα παρακάτω ερωτήματα

ΠΟΣΕΣ ΓΟΥΡΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ

Σημαντικό να έχουμε αποφασίσει πόσες γούρνες θέλουμε να έχει ο νεροχύτης και σε ποιο μέγεθος. Η πλειοψηφία των νεροχυτών διατίθενται με 1 η 2 γούρνες. Εάν θέλετε μία μεγάλη γούρνα τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μοντέλο με μονή μεγάλη γούρνα. Αυτό σίγουρα διευκολύνει την πλύση μεγάλων σκευών ( ταψιά , χύτρες ταχύτητας κα ) και μπορεί να αυξήσει  λειτουργικότητά του με την χρήση ειδικών καλαθιών εναπόθεσης σκευών. Από την άλλη υπάρχουν οι νεροχύτες που διαθέτουν 2 γούρνες μικρότερου μεγέθους, οι οποίοι είναι χρήσιμοι σε περίπτωση όπου θέλουμε να πλένουμε διάφορα τρόφιμα και απαιτείται συχνή αλλαγή του νερού. Έτσι λοιπόν είναι σημαντικό να απαντήσουμε πρώτα σε αυτό το ερώτημα και να μην χαθούμε μέσα στην μεγάλη ποικιλία νεροχυτών που διατίθενται.

ΑΠΟ ΤΙ ΥΛΙΚΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ

Το επόμενο ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί αφορά το υλικό από το οποίο επιθυμούμε να είναι κατασκευασμένος ο νεροχύτης.

ΝΕΡΟΧΥΤΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΓΡΑΝΙΤΗ

Υπάρχουν οι νεροχύτες που έχουν κατασκευαστεί από συνθετικό γρανίτη και είναι αυτοί που παρουσιάζουν και την υψηλότερη αντοχή στις μηχανικές καταπονήσεις. Διατίθενται σε μία μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων γρανίτη ανάλογα με το εργοστάσιο κατασκευής και κατ’ επιλογήν συνοδεύονται από ειδικά αξεσουάρ τα οποία αυξάνουν την χρηστικότητα τους. Χαρακτηριστικό γνώρισμα τους η αντοχή στα θερμικά σοκ και η ευκολία χρωματικής προσαρμογής με το περιβάλλον της κουζίνας.

ΝΕΡΟΧΥΤΕΣ ΑΠΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΧΑΛΥΒΑ

Είναι σίγουα η συνηθέστερη και συγχρόνως παλαιότερη μορφή νεροχυτών. Χρησιμοποιούνται σε κουζίνες όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει η αισθητική του χώρου και επιζητούμε ένα πιό minimal αποτέλεσμα. Υπάρχουν με επιφάνεια Λεία η Σαγρέ και ανάλογα με το εργοστάσιο κατασκευής διατίθενται με διαφορετικό πάχος υλικού και ανάλογη τιμή.

ΝΕΡΟΧΥΤΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εάν επιζητούμε ένα αποτέλεσμα αισθητικά άρτιο αλλά δεν θέλουμε να δαπανήσουμε και αρκετά χρήματα τότε υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ενός μοντέλου κατασκευασμένου από συνθετικό υλικό. Οι νεροχύτες αυτοί είναι κατασκευασμένοι από πολυμερισμένες ακρυλικές ρητίνες και ειδικά πρόσμικτα υλικά που συμβάλουν στην ισορροπία των τάσεων στην μοριακή δομή του υλικού. Υπάρχουν σε ποικιλία χρωματισμών και πάντα συνοδεύονται από ανοξείδωτες βαλβίδες.

ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΠΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Ένα άλλο σημαντικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσουμε είναι ο τρόπος τοποθέτησης του νεροχύτη που επιθυμούμε. Ο συνηθέστερος τρόπος τοποθέτησης είναι ο ένθετος εντοιχισμός, μία δυνατότητα που παρέχουν όλοι σχεδόν οι νεροχύτες. Σε σπανιότερες περιπτώσεις πραγματοποιείται υποένθετος εντοιχισμός, κυρίως σε περιπτώσεις όπου ο πάγκος μας είναι κατασκευασμένος από συνθετικό γρανίτη η από φυσικό μάρμαρο η ακόμη από υλικό Corian.