Η αλλαγή συνηθειών στην χρήση του μπάνιου αλλά και τρόπος διαρύθμισης του, συνέβαλαν στην σταδιακή απομάκρυνση του Μπιντέ από τον χώρο.

Σίγουρα το μπιντέ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινη ατομική υγιεινή και είναι ένα προιόν απαραίτητο για κάθε μπάνιο. Το κενό αυτό ήρθαν να καλύψουν οι διακόπτες Flush, oi οποίοι τοποθετούνται δίπλα στην τουαλέτα και αντικαθιστούν στην ουσία το μπιντέ. Διευκολύνουν την καθημερινή μας ατομική υγιεινή και κάνουν την πλύση της λεκάνης μία εύκολη υπόθεση. 

ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΠΤΩΝ FLUSH

ΑΠΛΟΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ Είναι η πιό απλή μορφή διακόπτη Flush που μπορούμε να εγκαταστήσουμε δίπλα στην λεκάνη. Αποτελείται από εντοιχιζόμενη παροχή η οποία με την βοήθεια σπιράλ καταλήγει σε ντουζάκι με διακόπτη shut-off. Αυτός ο τύπος Flush έχει και την καλύτερη τιμή από τους υπόλοιπους, θα πρέπει όμως να χρησιμοποιείται με προσοχή σε περιοχές όπου το δίκτυο παρουσιάζει υψηλή πίεση ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Για την εγκατάσταση του απαιτείται η ύπαρξη παροχής κρύου νερού δίπλα στην λεκάνη.

ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΜΕ 2 ΕΞΟΔΟΥΣ Χρησιμοποιούνται όταν έχουμε εγκατάσταση δίπλα σε λεκάνη χαμηλής πίεσης με καζάνι. Διαθέτει 2 εξόδους, 1 η οποία καταλήγει στον διακόπτη πλύσης και μία η οποία καταλήγει στο καζάνι της λεκάνης. Συνήθως στην έξοδο για το καζάνι της λεκάνης τοποθετείται ειδικός διακόπτης ασφαλείας για απομόνωση της ροής του νερού σε περίπτωση βλάβης στο καζάνι. Απαιτείται δίπλα στην λεκάνη παροχή κρύου νερού.

ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΜΙΞΗ ΖΕΣΤΟΥ-ΚΡΥΟΥ Είναι η πιό ασφαλής περίπτωση διακόπτη αφού διαθέτει μίκτη ο οποίος διακόπτει την ροή του νερού και επομένως δεν διατρέχουμε κανέναν κίμδυνο σε περίπτωση ανόδου της πίεσης του δικτύου. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η ύπαρξη παροχών ζεστού και κρύου νερού δίπλα στην λεκάνη. Η χρήση του είναι ακριβώς ίδια με αυτήν μιάς κοινής μπαταρίας νιπτήρα, και έχουμε την επιθυμιτἠ θερμοκρασία νερού.