Δημιουργήστε και διαμορφώστε χώρους χωρίς αποκλεισμούς.

Ένα μεγάλο μέρος του πλυθησμού ανήκει στην κατηγορία ατόμων με ειδικές ανάγκες ( Βρέφη, μικρά παιδιά, υπερήλικες, άτομα με κινητική αναπηρία, άτομα με κάποιο πρόσκαιρο τραυματισμό κλπ ). Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η δημιουργία χώρων δημόσιων η ιδιωτικών, χωρίς αποκλεισμούς και επιτρέποντας την ελεύθερη κίνηση και χρήση αυτών σε όλους.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η νομοθεσία τείνει να εναρμονισθεί όλο και περισσότερο με την Ευρωπαική, όσον αφορά τον κατάλληλο εξοπλισμό των δημόσιων χώρων με ειδικά προιόντα ΑΜΕΑ. 

Στο τμήμα ΑΜΕΑ θα βρείτε ποικιλία προιόντων για άτομα με ειδικές ανάγκες και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε Δημόσιους χώρους, Νοσοκομεία, Ξενοδοχεία, Παιδικούς σταθμούς αλλά και σε ιδιωτικές κατοικίες. Όλα τα προιόντα επιλέγονται από οίκους με εξειδικευση στην κατασκευή παρόμοιων προιόντων και βασικό κριτήριο για την επιλογή είναι κατά πρώτον η υψηλή λειτουργικότητα που παρέχουν και κατά δεύτερον η αισθητική τους, καθώς τα συγκεκριμένα προιόντα μπορούν να εξοπλίσουν και ιδιωτικούς χώρους κατοικιών.

Στην ειδική κατηγορία με προιόντα ΑΜΕΑ θε βρείτε

ΛΕΚΑΝΕΣ

Λεκάνες τουαλέτας επιδαπέδιες η κρεμαστές. Υπάρχουν μοντέλα με ενσωματωμένο καζάνι χαμηλής πίεσης και άλλα στα οποία τοποθετείται πλαστικό καζάνι υψηλής πίεσης η ακόμη καζανι εντοιχισμού. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει το μπουτόν χειρισμού της ροής του νερού από το καζάνι προς την λεκάνη να είναι έυκολα προσβάσιμο στον χρήστη. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου εγκαθιστούμε εντοιχισμένο καζάνι θα πρέπει το μπουτόν να τοποθετείται στον τοίχο και η λειτουργία του να είναι πνευματική ( με αέρα ).

ΝΙΠΤΗΡΕΣ

Ειδικοί νιπτήρες ΑΜΕΑ. Βάσει των υπαρχόντων κανονισμών θα πρέπει να εγκαθίστανται σε ύψος 80 cm από το δάπεδο και σε πολλές περιπτώσεις τοποθετούνται με την βοήθεια πνευματικού στηρίγματος το οποίο μεταβάλει το ύψος τοποθέτησης ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Διάφορα αξεσουάρ τα οποία διευκολύνουν στην χρήση του χώρου από άτομα με ειδικές ανάγκες. Το κυριότερο ίσως από αυτά είναι η ανακλινόμενη χειρολαβή με θήκη για χαρτί υγιείας και η οποία τοποθετείται σε απόσταση 10 cm από την λεκάνη της τουαλέτας. Συνήθως τοποθετείται σε ύψος 80 cm από το δάπεδο και διατίθεται σε λευκό η χρωμέ ανάλογα με την αισθητική του χώρου. Βάσει κανονισμών θα πρέπει να αντέχει βάρος μέχρι 150 Kgr. Επίσης θα βρείτε και ειδικές χειρολαβές οι οποίες τοποθετούνται στην είσοδο στον συγκεκριμένο χώρο και συνήθως έχουν σχήμα ”Γ”.

ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ

Απαραίτητο εξάρτημα για κάθε κατασκευή δημόσιου η ιδιωτικού χώρου. Τοποθετούνται πάνω από τον νιπτήρα και σε ύψος 90 cm από το δάπεδο, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται εύκολα από χρήστη σε αμαξίδιο. Συνήθως αυτοί οι καθρέπτες ειναι ανακλινόμενη και εγκαθίστανται με ελαφριά κλιση προς τα εμπρός. Τέλος θα βρείτε και διάφορα σκαμπό για τον χώρο της ντουζιέρας τα οποία είναι συνήθως ανακλινόμενα και διεκολύνουν την χρήση του ντουζ.

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΝΙΠΤΗΡΑ

Μπαταρίες νιπτήρα με μακρύ ρουξούνι και μακρύα λαβή για τον ευκολότερο χειρισμό τους η μπαταρίες με λειτουργία φωτοκύταρου.

ΕΙΔΙΚΑ ΡΑΦΙΑ

Ειδικά ράφια τα οποία τοποθετούνται σε ύψος 80 cm από το δάπεδο και χρησιμεύουν για την ατομική υγιεινή βρεφών. Πρε΄πει να έχουν πλάτος 25 cm και μήκος 80 cm. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανακλινόμενα.