Λειτουργικότητα με χαμηλό κόστος

Σχεδιαστική πρόταση που αφορά μπάνιο σε κατοικία στην Θεσσαλονίκη και είχε σαν στόχο την λειτουργικότητα σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος, χωρίς αυτό να αντανακλάται στην ποιότητα των υλικών. 

Για την επικάλυψη των τοίχων του μπάνιου επιλέχθηκαν πορσελανάτα πλακάκια λευκής μάζας με λευκό φόντο. Η επιλογή έγινε μέσα από την συλλογή Livorno η οποία διαθέτει πλακάκια υψηλής αντοχής με την αίσθηση του γυαλισμένου μαρμάρου και έτσι το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάζει μία διαχρονικότητα εξυπηρετώντας συγρόνως και την επιθυμία των ιδιοκτητών για ένα μπάνιο με πρωταγωνιστή το λευκό χρώμα. Η διάσταση των πλακιδίων είναι 60 x 60 cm και διατίθενται και με κοπή ακριβείας η οποία δίνει τελική διάσταση 59.60 x 59.60 cm.

Ο τοίχος απέναντι από την είσοδο χρησιμοποιήθηκε στο συνολό του για την στέγαση του πλυντηρίου αλλά και του νιπτήρα σε μία ειδική κατασκευή, η οποία δίνει την αίσθηση του λιτού αλλά συγχρόνως πολυτελούς χωρίς υψηλό κόστος.

Αριστερά από την είσοδο δημιουργήθηκε η θέση της ντουζιέρας με μορφή Walk In μιάς και οι υπάρχουσες διαστάσεις του μπάνιου επέβαλαν κάτι τέτοιο. Η εντοιχισμένη μπαταρία ντουζιέρας με μεγάλη σταθερή κεφαλή ντουζ συμβάλει ακόμη περισσότερο στην εξοικονόμηση χώρου στο εσωτερικό της.