Πλακάκια για την επένδυση του μπάνιου σας σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και τιμών. Τα πλακάκια μια και είναι το βασικότερο δομικό στοιχείο ενός μπάνιου παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Η σωστή επιλογή αλλά και ο κατάλληλος τρόπος τοποθέτησης είναι οι κυριότεροι παράγοντες για ένα καλό αποτέλεσμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

Τα πλακάκια μπάνιου ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής τους διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες…. ΚεραμικάΠορσελανάτα και πλακάκια Τεχνογρανίτη. Συνήθως τα κεραμικά πλακάκια έχουν και την χαμηλότερη τιμή από τα υπόλοιπα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ακατάλληλα για χρήση σε μπάνιο. Τα κεραμικά πλακάκια έχουν μικρότερη αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις διακρίνονται όμως για το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης απορροφητικότητας κάτι το οποίο μειώνει την ύπαρξη περιρρέουσας υγρασίας στο μπάνιο. Σε αντίθεση τα πορσελανάτα πλακάκια η τα πλακάκια τεχνογρανίτη έχουν υψηλή αντοχή σε μηχανική καταπόνηση και παρουσιάζουν σχεδόν μηδενική απορροφητικότητα.

Οι διαστάσεις των πλακιδίων ποικίλουν ανάλογα με το μοντέλο, ενώ τελευταία έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται μεγάλες διαστάσεις για την επένδυση των τοίχων αλλά και του δαπέδου σε ένα μπάνιο. Ο τρόπος τοποθέτησης εξαρτάται από την τοπογραφία του μπάνιου, την ύπαρξη ανοιγμάτων αλλά και τα υπόλοιπα υλικά τα οποία θα ολοκληρώσουν την κατασκευή.

Σε κάθε περίπτωση όποιο πλακάκια και να επιλέξετε δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον σωστό σχεδιασμό του μπάνιου, αφού αυτός θα αναδείξει τον χώρο σας.