Οδηγίες για να επιλέξετε το κατάλληλο καζάνι εντοιχισμού.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να εγκαταστήσουν εντοιχισμένο καζάνι στο μπάνιο. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά με κυριότερα την οικονομία του χώρου, τον εύκολο καθαρισμό του και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα που παρουσιάζουν.

Ένα κοινό καζάνι το οποίο βρίσκεται επάνω στην λεκάνη καταλαμβάνει περίπου 15 -20 cm από την προβολή της λεκάνης. Με την τοποθέτηση ενός καζανιού εντοιχισμού αυτός ο χώρος προστίθεται πλέον στον ωφέλιμο του μπάνιου κάνοντας έτσι πιό εύκολη την κυκλοφορία σε αυτόν. Συνήθως με το εντοιχισμένο καζάνι συνδυάζεται κρεμαστἠ λεκάνη τουαλέτας, κάτι που αναβαθμίζει αισθητικά τον χώρο και διευκολύνει απίστευτα τον καθημερινό καθαρισμό του.

Εκείνο που πρέπει να προσεχθεί κατά την επιλογή του είναι η ποιότητα όσον αφορα την αντοχή του στον χρόνο και την μελλοντική υποστήριξη του σε ανταλλακτικά. Σχετικά με το μοντέλο που θα πρέπει να επιλέξετε 4 είναι οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την τελική επιλογή.

ΕΙΔΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ( ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ η ΚΡΕΜΑΣΤΗ )

Εάν έχετε επιδαπέδια λεκάνη τουαλέτας μπορείτε να επιλέξετε ένα καζάνι χωρίς μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο προσφέρεται και σε οικονομικότερη τιμή. Εάν πάλι πρόκειται να συνδυάσετε το καζάνι με κρεμαστή λεκάνη τουαλέτας θα πρέπει να επιλέξετε ένα καζάνι με μεταλλικό πλαίσιο έτσι ώστε να γίνει και η κρέμση της λεκάνης σε αυτό.

ΠΑΧΟΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ

Εάν ο τοίχοσ είναι εξωτερικός και έχει πάχος 20 cm και πάνω μπορείτε να εγκατασήσετε καζάνι με πάχος 12 cm. Σε περίπτωση όπου ο τοίχος είναι εσωτερικός και επομένως χαμηλού πάχους τότε επιλέξτε ένα καζάνι με πάχος 8 cm. Καλό είναι βέβαια να υπάρχει η άνεση και να επιλέξτε καζάνι με πάχος 12 cm, καθώς είναι πιό άνετη η μελλοντική αντικατάσταση κάποιου ανταλλακτικού αφού υπάρχει μεγαλύετρος χώρος στο εσωτερικό του.

ΕΙΔΟΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο εντοιχισμός θα πρέπει να γίνει σε τοίχο γυψοσανίδας. Σε κάθε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να εγκατασταθεί καζάνι με μεγάλη βάση η οποία καταλήγει στο δάπεδο. Ετσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από το βάρος κατά την χρήση της λεκάνης.

ΘΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Ενα εντοιχισμένο καζάνι μετά την εγκατάσταση του καταλαμβάνει ένα ύψος γύρω στα 110 – 115 cm. εάν όμως συμβεί να υπάρχει κάποιο παράθυρο επάνω από αυτό και δεν μας επιτρέπει την τοποθέτηση του. τότε υπάρχουν ειδικά μοντέλα χαμηλού ύψους και τα οποία μπορούν να εγκτασταθούν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ενημερωθείτε για τα καζάνια εντοιχισμού καθώς και τις τιμές τους στην κατάλληλη κατηγορία.