Αρκετοί καταναλωτές στην σημερινή εποχή επιλέγουν την εγκατάστασης ντουζιέρας σε συνδυασμό με καμπίνα για το μπάνιο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε δύο επιλογές, η να εγκαταστήσουμε μία ντουζιέρα από πορσελάνη η ακρυλικό και η οποία υπάρχει σε τυποποιημένες διαστάσεις η να δημιουργήσουμε κτιστή ντουζιέρα. Εκείνο που έχει βαρύνουσα σημασία στην τελική μας επιλογή είναι κατα κύριο λόγο η τοπογραφία του μπάνιου σε συνάρτηση με την χωροθέτηση των αντικειμένων σε αυτό. Εάν πχ έχουμε ένα μπάνιο με μεγάλη αναλογία πλευρών είναι καλό να δημιουργήσουμε μία κτιστή ντουζιέρα απο τοίχο σε τοίχο παράλληλα με την μικρή διάσταση έτσι ώστε να μειώσουμε τον λόγο των πλευρών και να έχουμε ένα πιο ήρεμο αισθητικά αποτέλεσμα.

Συνήθως ο χώρος της κτιστής ντουζιέρας οριοθετειται από το υπόλοιπο μπάνιο με την δημιουργία ενός πεζουλιού το οποίο μπορεί να έχει ύψος από 5 – 10 cm. Τελευταία συνηθίζεται η οριοθέτηση αυτή να γίνεται με την χρήση ειδικού σιφών το οποίο έχει μήκος από 45 – 90 cm και μας δίνει μία πιό minimal κατασκευή.Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις όπου επιλέξουμε την κατασκευή κτιστής ντουζιέρας θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην προεργασία πριν από την τοποθέτηση των πλακιδίων. Επιβάλεται η επίστρωση του δαπέδου της ντουζιέρας με ειδικό μονωτικό υλικό το οποίο καλό είναι να φτάσει μέχρι το ύψος των 50 – 60 cm στους πλαινούς τοίχους. Ενδείκνυται η επίστρωση αυτή να γίνει σε δύο στρώσεις για την καλύτερη προστασία του υποστρώματος από τυχον υγρασίες. Σήμερα υπάρχει πληθώρα μονωτικών στην αγορά με εξαιρετική ποιότητα και τα οποία εξασφαλίζουν την προστασία του δαπέδου.

Αφού τοπθετηθούν τα πλακάκια η η ψηφίδα που έχετε επιλέξει, πρέπει να ακολουθήσει η αρμολόγηση με ειδικό αρμό. Καλό είναι για την περιοχή τουλάχιστον της ντουζιέρας να γίνει εφαρμογή ενός εποξειδικού αρμού δύο συστατικών ο οποίος εξασφαλίζει σχεδόν μηδενική υδατοαπορροφητικότητα. Το μόνο σημείο που θα πρέπει να προσέξουμε πριν την εφαρμογή του συγκεκριμένου αρμού είναι η αρτιότητα του τεχνήτη αφού οι συγκεκριμένοι αρμοί έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο τοποθέτησης σε σχέση με τους απλούς αρμούς.

Είναι σίγουρο ότι με την σωστή μελέτη του χώρου και την εξεύριση της κατάλληλης λύσης θα έχετε ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα. Από τεχνικής πλευράς σημαντικό ρόλο θα παίξει η ικανότητα του συνεργείου που θα κληθει να υλοποιήσει την συγκεκριμένη εφαρμογή. Εάν δεν είστε σίγουροι για την ικανότητα του συνεργείου προτιμήστε την αγορα και εγκατάσταση μίας ντουζιέρας από πορσελάνη η από ακρυλικό υλικό.