Κάντε την σωστή επιλογή.

Είναι γνωστό από την καθημερινότητά μας ότι μεγάλο μέρος της ζωής μας το περνάμε στην κουζίνα. Έτσι λοιπόν είναι σημαντικό η κουζίνα να αντανακλά το προσωπικό μας στυλ και να μας προσφέρει υψηλή χρηστικότητα και λειτουργικότητα, κάτι το οποίο θα κάνει την καθημερινοτητά μας ακόμη πιό ευχάριστη. 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν την αγορά και τοποθέτηση ενός μεταλλικού νεροχύτη εἰτε γιατί συναντά τις αισθητικές απαιτήσεις του χώρου είτε για λόγους χρηστικότητας. 

Κατά την επιλογή ενός ανοξείδωτου νεροχύτη θα πρέπει να έχετε αποφασίσει κάποια πράγματα τα οποία και θα επηρεάσουν την τελική σας απόφαση…

ΠΟΣΕΣ ΓΟΥΡΝΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ?

Ανάλογα με το μέγεθος του νεροχύτη που μπορεί να δεχθεί ο πάγκος σας, έχετε την δυνατὀτητα νε επιλέξετε μοντέλο με 1 η 2 γούρνες. Σημαντικός παράγοντας για την σωστή απόφαση είναι οι προσωπικές σας αυνήθειες κατά την χρήση του νεροχύτη. Εάν βέβαια έχετε την άνεση του χώρου προτιμήστε ένα μοντέλο με 2 γούρνες και ακόμη καλύτερα αυτές να είναι διαφορετικού μεγέθους. Εάν πάλι ο χώρος είναι περιορισμένος ίσως είναι προτιμότερο να επιλέξετε νεροχύτη με μία μεγάλη γούρνα έτσι ώστε να διευκολύνεται η πλύση μεγάλων σκευών.

ΤΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ?

Οι μεταλλικοί νεροχύτες προσφέρονται είτε με λεία επιφάνεια είτε με σαγρέ. Αρκετά μοντέλα προσφέρουν και τις 2 επιλογές με αποτέλεσμα να έχετε την άνεση της εύκολης απόφασης. Η λεία επιφάνεια μπορεί να είναι γυαλιστερή η σατινέ σε κάποια μοντέλα.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΝΤΟΙΧΙΣΜΟΥ

Σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή θα παίξει ο τρόπος εντοιχισμού του νεροχύτη. Υπάρχουν βασικά 2 τρόποι τοποθέτησης, ο ένθετος και ο υποένθετος εντοιχισμός. Εάν ο πάγκος σας είναι από duropal τότε θα πρέπει να προτιμήσετε έναν ένθετο νεροχύτη. Εάν όμως ο πάγκος είναι από φυσικό μάρμαρο η γρανίτη η ακόμη από τεχνογρανίτη τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε νεροχύτη υποένθετο. Μία λύση αισθητικά πιό άρτια αλλά συνήθως αυξημένου κόστους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο νεροχύτης είναι η επέκταση του πάγκου και μας παρέχει ευκολία στον καθαρισμό του πάγκου.

ΠΑΧΟΣ ΥΛΙΚΟΥ

Οι ανοξείδωτοι νεροχύτες κατασκευασμένοι από χάλυβα 18/10 προσφέρονται σε διαφορετικά πάχη. Υπάρχουν μοντέλα με πάχος υλικού 0.8 mm και άλλα πάλι με πάχος 1,2 mm. Όσο μεγαλύτερο το πάχος του υλικού τόσο πιό στιβαρή η κατασκευή και πιό αθόρυβος ο νεροχύτης όταν το νερό τρέχει σε αυτόν. Το αρνητικό μιάς τέτοιας επιλογής το αυξημένο κόστος αγοράς σε σχέση με του κανονικούς νεροχύτες.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Σχεδόν όλα τα μοντέλα συνοδεύονται από αξεσουάρ τα οποία κάνουν την καθημερινή χρήση τους ακόμη πιό εύκολη. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα εξεσουάρ που διαθέτει το κάθε μοντέλο και επιλέξτε εκείνο που εξυπηρετεί καλύτερα την καθημερινότητά σας.

ΘΕΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ισχυρό φίλτρο περιορισμού των επιλογών η θέση εγκατάστασης του νεροχύτη. Εάν έχετε γωνιακή εγκατάσταση η επιλογή σας είναι μονόδρομος, αφού θα πρέπει να επιλέξετε ένα γωνιακό μοντέλο. Τα μοντέλα που μπορούν να τοποθετηθούν στην γωνία του πάγκου είναι περιορισμένα και επομένως η δυσκολία στην επιλογή μικρότερη.

ΤΙΜΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Στην σημερινή εποχή σημαντικός παράγοντας στην επιλογή του νεροχύτη ειναι και η τιμή του. Θα βρείτε ποικιλία τιμών οι οποίες συνήθως είναι σε συνάρτηση με την ποιότητα του υλικού και την χώρα προέλευσης. Εάν θέλετε κάτι οικονομικό μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μία ποικιλία οικονομικών μοντέλων τα οποία διατίθενται στην κατηγορία των νεροχυτων. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και τα διάφορα μοντέλα στην κατηγορία των ανοξείδωτων νεροχυτών κουζίνας.